Lions Mane

Lions Mane

Vad är lions mane?

Lions mane är en vit svamp som ser ut som en lejonman när den växer. Den har långa taggar och växer i stora delar av världen. I Sverige är svampen fridlyst och mycket sällsynt och får därför enbart odlas. Däremot i Asien är den oerhört populär där den har använts både som matsvamp och medicinalsvamp.

Lions mane

Varför är lions mane bra?

Den är rik på antioxidanter och används för immunsystemets funktion.

Lions mane är en så kallad “nootropic”. Nootropics kan ha förmågan att påverka vår sinnesstämning på olika sätt. Just för lions mane så kan den ge fokus, kraft och energi. Den tros kunna påverka det kognitiva och bidra till bättre minne och koncentration. Den har varit med i flera olika studier men det saknas tillräckligt med forskning på detta området för att kunna ge några slutsatser.

Mind

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

organic

Produkter som innehåller lions mane

Vår produkt Magic Mind innehåller lions mane.

Magic Mind är en specialmix på rödbeta, moringa, lions' mane och tre andra superfoods som inom naturhälsa bidrar till  att upprätthålla hjärnans kognitiva funktioner, öka fokus, minne och koncentration.


Recept tips

Brain Power smoothie med Magic Mind

'Brain Power' smoothie innehåller vår nya Magic Mind superfoodmix. Vi älskar både smaken och boosten den ger oss, passar bra att start dagen med eller som mellanmål.

Brain Power smoothie with Magic Mind

 

Studier

Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial - PubMed (nih.gov)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Superfood produkter