Spirulina

En blågrön ätbar alg som har en spiralliknande form och kallas spirulina är ett av de mest näringstäta födoämnen som finns på jorden. Till och med astronauter tar med sig denna alg till rymden.

Vad är spirulina?

Spirulina är en alg som är en av de mest näringstäta födoämnen som finns på jorden. Eftersom den innehåller så mycket vitaminer och mineraler får den följa med astronauter ut i rymden till och med. 

Spirulina har funnits i över 3.5 miljarder år och har konsumerats långt innan vi upptäckte dess komponenter och hur den fungerar. Varför spirulina klassas som “Superfood” är på grund av dess näringstäthet som har flera hälsosamma egenskaper.

På senare år har algen blivit allt mer populär eftersom det släpps fler och fler studier som visar på dess hälsofördelar.

spirulina

Vad är Spirulina bra för?

Det finns studier som visar bland annat att Spirulina:

  • Är fullproppad med protein, vitaminer, mineraler, omega 6 och omega 3.
  • Kraftfulla antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper
  • Kan sänka ”dåliga” LDL- och triglyceridnivåer
  • Kan sänka blodtrycket
  • Hjälper kroppen att rena sig från gifter och tungmetaller

Länk till studierna finns längst ner i detta inlägg.

Hur använder man spirulina?

Det är upp till var och en hur man vill använda spirulina. Det går bra att dricka det ur ett glas vatten men spirulina kan ha en speciell smak som inte alla gillar dock. Vissa har inga problem alls med smaken medans andra tycker det smakar som “en kallsup i sjön”. Så om du är nybörjare så går det alldeles utmärkt att blanda den i olika typer av mat och dryck. T.ex kan man göra en smoothie som innehåller spirulina. I slutet av detta inlägg hittar du smoothie tips som du kan använda för att göra riktigt goda spirulinasmoothies.

Börja med en 1 tsk för att se hur din mage reagerar och sen trappa upp efterhand när du känner att du vill göra så. Vi rekommenderar att man tar 1 - 2 tsk.

Varför du ska beställa från oss

Vår Spirulina är både ekologisk och kontrollerad. Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och allra bästa.

organic

Produkter som innehåller Spirulina

Vi har två produkter som innehåller Spirulina och det är Detox Deluxe och Health Haven.

 healthhaven and detox deluxe

Smoothie tips:

Boosta immunförsvaret med en grön superfood-smoothie

Hur mycket grönt kan man få i sig i en power-smoothie? Den här tar 5 min att stoppa i en mixer och smakar hur gott som helst.

https://www.superfoodandberries.se/blogs/receptblogg/boosta-immunforsvaret?_pos=3&_sid=456b90b6d&_ss=r

Grön smoothie

En nyttigare fika

En perfekt fika-smoothie för att stärka kroppen, boosta immunförsvaret och hjälpa kroppen att bli av med lagrade toxiner.  Health Haven fyller också på med gröna proteiner, folsyra, magnesium, kalium, natrium, mangan, jod och krom. Klorofyllet gör den även till en kraftig antioxidant. Dessutom smakar den här supergott och fräscht!

https://www.superfoodandberries.se/blogs/receptblogg/en-nyttigare-fika?_pos=5&_sid=7e4a0ce7d&_ss=r

Grön smoothie

En grönare snabblunch

En supergod, matig och näringsrik lunch-smoothie. Passar perfekt när man har ont om tid men ändå vill få i sig en bra lunch.

https://www.superfoodandberries.se/blogs/receptblogg/en-gronare-snabblunch?_pos=7&_sid=7e4a0ce7d&_ss=r

Spirulina smoothie

En grönare drink

En grön drink fylld med fibrer, gröna proteiner och klorofyll, som är en utmärkt start på morgonen. Den hjälper kroppen att göra sig av med lagrade gifter på ett naturligt sätt. 5 g av den här superfoodmixen motsvarar ca 1 kg blandat frukt och grönt. Rekommenderas dagligen!

https://www.superfoodandberries.se/blogs/receptblogg/en-detox-shot?_pos=6&_sid=7e4a0ce7d&_ss=r

Spirulina smoothie

Studier och information:

https://examine.com/supplements/spirulina/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19299804/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23754631/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2211748/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16615668/

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända