Psyllium Husk

Psyllium Husk

Psyllium husk är en naturlig fiberkälla som utvinns från fröna av växten Plantago ovata, som är hemmahörande i Indien och Pakistan. Denna fiberrika substans har blivit allt mer populär på grund av dess många hälsofördelar.

Nedan är en översikt över Psyllium husk och dess positiva inverkan på hälsan:

1. Förbättrar matsmältningen: Psyllium husk är en utmärkt källa till löslig fiber, vilket innebär att den kan absorbera vatten och bilda en gel-liknande substans i magen. Detta kan hjälpa till att mjuka upp avföringen och underlätta tarmrörelsen. Det kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av förstoppning.

2. Främjar tarmhälsa: Psyllium husk kan också vara fördelaktigt för tarmhälsan genom att främja tillväxten av goda tarmbakterier. En hälsosam tarmflora kan ha en rad positiva effekter på kroppen, inklusive förbättrad immunfunktion och en minskad risk för inflammatoriska sjukdomar.

3. Lindrar irritabel tarm-syndrom (IBS): Många personer med IBS upplever symtom som buksmärta, uppblåsthet och diarré eller förstoppning. Psyllium husk kan vara till hjälp genom att reglera tarmfunktionen och minska obehagliga symtom.

4. Minskar sura uppstötningar och halsbränna: Psyllium husk kan fungera som ett naturligt medel mot halsbränna och sura uppstötningar genom att skapa en skyddande hinna i matstrupen och minska magsyraens påverkan på slemhinnan.

 

Belly Boost ekologisk superfood

Belly Boost är en superfood-mix på sju noga utvalda ingredienser som bidrar till att upprätthålla normal balans i mage och tarm. Alla ingredienser har en låg FODMAP och är anpassade även för IBS-besvär. Denna blandning innehåller citrongräs, bockhornklöver, psyllium husk, stjärnanis, baobab, kanel och ingefära.

Köp Belly Boost här!

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Fler produkter hittar du här!

 

Källor:
https://www.healthline.com/health/psyllium-health-benefits#heart-health
Terug naar blog
 • Detox Bowl

  De remedie voor uw welzijn

  Het detox-regime van 72 uur is bedoeld om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbaar en reinigend voedsel te eten. De recepten bestaan uit groene dranken, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Detox Luxe,Bes MooiEnBuik boost.

  Lees meer over de remedie 
 • Hälsokuren

  De remedie voor een sterker zelf

  Het 5-daagse Feel-Good Dieet is ontworpen om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbare en reinigende voedingsmiddelen te eten. De recepten bestaan uit clean en voedzaam eten in de vorm van groene drankjes, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Gezondheid toevluchtsoord, Bes MooiEnEiwit Kracht.

  Lees meer over de remedie 

Bestseller