Vad är superfood?

Superfood är egentligen ett samlingsnamn för extremt näringsrik kost. Den gemensamma nämnaren är att den höga näringstätheten kommer från vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter. De är grundstenar för att kroppen ska fungera och må bra.

Ont om tid och stressiga dagar är ofta orsak till att vi prioriterar bort hälsan. Den dåliga maten är idag lättillgänglig och billig och innehåller ofta onaturliga tillsatser. Utmaningen för många är att få i sig tillräckligt med antioxidanter, mineraler och vitaminer. Med våra mixer får du komprimerad näring i pulverform. 

Våra superfood-pulver passar alla, både stora som små och alla som önskar få i sig bra näring på ett enkelt sätt. Våra produkter är helt naturliga och innehåller inget socker eller smakförstärkare. Vissa smaker kan vara ovana i början, och om du är ny på superfoodpulver så rekommenderar vi att du alltid börjar med en mindre mängd och smakar dig fram. Se pulvren som en källa till näring och använd dem på det sätt som passar dig bäst och utifrån de smaker som tilltalar dig. Vår superfood kan med fördel ätas dagligen - i en smoothie, eller strö över fil, gröt eller sallad. Här nedan finns några förslag. Kika gärna in på vår blogg där vi kontinuerligt lägger upp recept för inspiration. 

 

Smoothie

Välj din favoritmix och ta ca 1 msk och lägg i en mixer. Blanda med en banan, 1 dl bär och 2 dl vatten eller mjölk (jag använder växtbaserad). Mixa och njut! Vill du experimentera med smaker så prova även att blanda i t.ex. en näve spenatblad, en avocado, lite färsk ingefära, färska kryddor eller nötter. Jag gör en sådan här smoothie dagligen till frukost och eftermiddagsfika. 

 

En varm dryck

Alla pulvermixer går utmärkt att blanda direkt med vatten eller mjölk (1/2 - 1 tsk) och dricka t.ex istället för te eller kaffe. Kika gärna på produktbeskrivningen för att läsa mer om de olika smakerna. Eftersom vi inte tillsatt socker eller andra smakförstärkare kräver vissa mixer att man adderar naturlig sötma i from av frukt eller t.ex rå honung. Mina favoriter är att ta 1 tsk Hormone Harmony och blanda i en kopp varm växtbaserad mjölk med kanel och kardemumma samt 1 tsk rå honung på kvällen för en lugnande effekt. 

  

Chiapudding med en extra boost

Ta 3 msk chiafrön och blanda med växtbaserad mjölk och 1 tsk av din favoritpulvermix. Ställ i kylen i minst 20 min, eller över natten. Toppa med frukt, bär eller nötter. 

 

Strö över fil, gröt eller sallad

Ta 1 tsk av din favoritpulvermix och strö över gröt eller fil eller över en sallad. Går även utmärkt att blanda till en salladsdressing med t.ex. olja, vinäger, citron och grönkryddor. För salladen passar Detox Deluxe, Health Haven och Protein Power särskilt bra medan Hormone Harmony och Berry Beautiful blandar sig väl med frukosten. 

 

En nyttigare glass

Skala och skiva 2 bananer och frys dem i minst 2 timmar. Blanda de frysta bananerna med 1-2 tsk av din favoritmix (jag brukar ta Berry Beautiful eller Hormone Harmony) och ev en tsk rå honung eller vaniljpulver. Toppa med frysta bär och nötter. 

 

• • •

 

Har du egna recept och tips? Dela gärna så lägger vi upp dem på vår receptblogg! Maila oss på hej@superfoodandberries.se