Min resa med hormonell obalans och infertilitet

Min rejse med hormonel ubalance og infertilitet

af Mimmi Palmgren (gæstepost)

Jeg ved, at jeg ikke er alene på den rejse, jeg har været på, og stadig er på. Også selvom du kan føle dig utrolig alene. Jeg håber, at de af jer, der læser og genkender jer selv, kan føle jer lidt mindre alene, velvidende at vi er utroligt mange kvinder, der kæmper med hormonelle ubalancer og infertilitet. Men også med viden om, at det ikke behøver at være sådan.

Mit navn er Mimmi og jeg arbejder i dag som holistisk sundheds- og livsstilsterapeut og yogalærer, hvor jeg coacher kvinder i sundhed. Jeg valgte at uddanne mig i holistisk sundhed dels fordi jeg interesserer mig meget for sundhed, men også fordi jeg gennem længere tid har beskæftiget mig med flere sundhedsmæssige udfordringer og ikke har fået nogen hjælp. Jeg har døjet med hormonelle ubalancer efter at have været ude af prævention, IBS-problemer, hjernetåge, mangel på energi, humørsvingninger, irritabilitet, angst, bekymring, infertilitet osv. Listen kan gøres lang over alle de symptomer, der kom, én efter én. Jeg vidste et eller andet sted, at den måde, jeg levede på, ikke var bæredygtig, og at jeg var nødt til at foretage ændringer. Symptomerne var stort set kun venlige signaler fra min krop om, at den havde brug for hjælp – men som jeg ignorerede alt for længe.

Mimmi Palmgren

Uddannelsen i sundhed gav mig den viden, jeg havde brug for. Jeg ændrede min kost og begyndte at spise anti-inflammatorisk, hvilket betyder, at jeg skåret fra gluten, sukker og mælkeprodukter, forarbejdet og stegt mad. Jeg havde brug for at give min krop en chance for at komme sig. Fyld op medernæring, grøntsager og antioxidanter for at give den energi og kærlighed. At ændre min kost var en stor udfordring for mig, og jeg har mødt meget modstand og kommentarer fra dem omkring mig. Men i dag er jeg så taknemmelig for den rejse, jeg ved i dag, at jeg giver min krop de rigtige byggesten, jeg fylder hele tiden på med ernæring, og det giver mig energi og styrke. Mad er virkelig vores medicin. Maden i samfundet i dag er desværre ikke det, der får os til at have det godt, der er meget, der belaster vores krop og gør os syge, derfor er det svært at ændre og spise anderledes – men det er muligt, og kroppen vil takke dig.

Kost var en stor del af min helbredelsesrejse, men rodproblemet var min stress.

Jeg havde i lang tid levet med angst og bekymring, en frygt for at gå glip af ting – hvilket betød, at jeg var overalt. Jeg har aldrig prioriteret mig selv og mine behov. Jeg stræbte efter validering og at blive holdt af, fordi jeg ikke kunne give det til mig selv. Inden min uddannelse arbejdede jeg som sociolog og havde et presset job, hvor jeg aldrig havde en chance for at komme mig.

Så min næste nøgle var at fjerne stress og give plads til restitution, mental træning og selvkærlighed. Dette har været den største rejse for mig, en kæmpe personlig udvikling og indre rejse. Vi lever ikke bæredygtigt, vi løber fra det ene til det andet, skal leve op til urimelige idealer, sætte alle andre før os selv og stræbe efter at nå lykken alle de forkerte steder. Lykken er inden i os, du vil aldrig nå den uden for dig selv, uanset hvor hårdt du kæmper og uanset hvad du stræber efter. Du skal starte med dig selv. Skab et trygt og kærligt fundament, hvor du accepterer og elsker dig selv for den du er, hvor du prioriterer dig selv og dit helbred og hvor du værdsætter restitution. Alle helbredelsesrejser starter med dig selv og sænker stress – så længe du er stresset, vil kroppen prioritere det før alle andre behov i din krop – for det er sådan kroppen fungerer. Det prøver bare at beskytte dig!

Jeg har det meget bedre i dag, jeg har ingen problemer med min mave, jeg har en meget mere positiv indstilling til livet og mig selv, jeg har energi og har genvundet min inspiration og kreativitet. Min hud føles fantastisk, og jeg er sluppet af med min angst og bekymring.

Min hormonelle ubalance og infertilitet da

Det står tilbage, jeg er nået langt på min rejse oger så taknemmelig for alle fremskridtene, men rejsen er ikke slut. Min løsning og healing er på et dybere plan, hvilket ikke er så mærkeligt i betragtning af, hvordan jeg tidligere levede og behandlede min krop. Jeg har viden og arbejder dagligt med tillid og tålmodighed til en dag at blive helt restitueret og kunne blive gravid. At blive mor er min store drivkraft på denne rejse.

Jeg synes, det er vigtigt at fremhæve, at bare fordi man laver visse kostændringer, omlægger sin træning eller mindsker stress, betyder det ikke for alle, at problemet er løst. Vi er alle forskellige individer med forskellige behov og forudsætninger, for nogle er der nemmere løsninger og for andre tager det længere tid. Det kan virke uretfærdigt – men jeg ser det som, at vi får de udfordringer i livet, som vi har brug for – der er lektioner at lære, som får os til at udvikle os og komme videre. Jeg har vendt op og ned på mit liv, jeg lever min drøm med min egen virksomhed og ville aldrig undvære denne rejse, uanset hvor hård den har været.

Så til jer, der kæmper med dårligt helbred, hormonelle ubalancer eller infertilitet – I er ikke alene, I er på rette vej, giv ikke op.

Giv dig selv og din krop al den kærlighed du kan gennem kost, restitution, bevægelse og positive tanker og den vil takke dig en dag – når den er klar!

Med kærlighed,

Mimi

Instagram @holisticbymimmi

 

Mere fra Mimmi

3 tips til hormonbalance

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende