5 sätt att hålla magen i balans

5 sätt att hålla magen i balans

Har du problem med magen? Ofta ont eller en mage som helt enkelt är i obalans men du vet inte varför och du vill göra något åt det? Då har vi listat 5 sätt som du kan hålla i mage i balans:

1. Belly Boost superfood 

Belly Boost är en superfood-mix som har 7 ingredienser som bidrar till att upprätthålla normal balans i mage, tarm och naturligt kosttillskott i pulverform. Alla ingredienser har en låg FODMAP och är anpassade för IBS-besvär. 

Belly Boost  innehåller 

- Citrongräs
- Bockhornsklöver
- Psyllium Husk
- Stjärnanis
- Baobab
- Kanel
- Ingefära 

2. Tugga maten ordentligt & ät långsamt

Det är alltid bra att ta tid på sig när man äter och att man tuggar maten ordentligt. Matsmältningen kan ta en stund och och magen jobbar hårt med att smälta ner maten. Det är en lättare process om maten är ordentligt tuggad för då behöver inte magen jobba lika hårt. Äter du dessutom långsamt hinner magen med maten du stoppar i dig och behöver inte anpassa sig. 

3. Rör på dig

Det är alltid viktigt att röra på sig under dagen, minst 30 min varje dag. Att röra på sig stöttar matsmältningen och gör att du undviker eventuella förstoppningar. Det behöver inte vara ett gympass, det går lika bra att ta en promenad. 

4. Drick vatten

Det är alltid bra att dricka vatten, vatten hjälper också till med matsmältnings processen. Vid en obalanserad mage är det ett knep som nästan alltid fungerar. Vatten görs så att du slipper hård mage eftersom att det löser upp maten också. 

5. Ät på regelbundna tider

När du äter på regelbundna tider så lär sig magen när du ska äta igen. Magen fungerar på ett sätt att den ha en "matklocka" med hormoner och nervsignaler som ställer in sig på hur du brukar äta. Därför bör du inte vänta för länge med att äta eller ha olika tider varje dag, det går bra att vänta 30 min extra olika dagar.

 

Coachens 5 tips – så får du tillbaka magen i balans | Kurera.se

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare