5 sätt att hålla magen i balans

5 sätt att hålla magen i balans

Har du problem med magen? Ofta ont eller en mage som helt enkelt är i obalans men du vet inte varför och du vill göra något åt det? Då har vi listat 5 sätt som du kan hålla i mage i balans:

1. Börja dagen med Belly Boost superfood 

Belly Boost är en superfood-mix som har 7 ingredienser som bidrar till att upprätthålla normal balans i mage, tarm och naturligt kosttillskott i pulverform. Alla ingredienser har en låg FODMAP och är anpassade för IBS-besvär. Belly Boost innehåller enbart naturliga och ekologiska ingredienser som stöttar magen; Citrongräs, Bockhornsklöver, Psyllium Husk, Stjärnanis, Baobab, Kanel och ingefära 

2. Tugga maten ordentligt & ät långsamt

Det är alltid bra att ta tid på sig när man äter och att man tuggar maten ordentligt- tänk ca 30 gånger. Matsmältningen kan ta en stund och och magen jobbar hårt med att smälta ner maten. När salivproduktionen igång sänder den en signal till magen om att börja utsöndra magsyra och andra ämnen som ska bryta ner maten. Att tugga ordentligt är mycket viktigt för att magen ska processa maten ordentligt. 

3. Rör på dig

Det är alltid viktigt att röra på sig under dagen, minst 30 min varje dag. Att röra på sig stöttar matsmältningen och gör att du undviker eventuella förstoppningar. Det behöver inte vara ett gympass, det går lika bra att ta en promenad. 

4. Drick vatten

Vatten hjälper till med matsmältnings processen. Vid en obalanserad mage är det ett knep som nästan alltid fungerar. Vatten motverkar även hård mage. 

5. Ät inflammatorisk kost

Ät näringstät, antiinflammatorisk mat som stödjer din kropp: välj en färggrann kost av huvudsakligen frukt och grönt så får du i dig en full palett av antioxidanter. Tänk att tallriken ska se ut som en regnbåge och välj basisk kost. Skippa gärna eller dra ner på sådan som skapar inflammation såsom gluten, kaffe, alkohol, halvfabrikat, onaturliga tillsatser, pastöriserade mjölkprodukter, rött kött.  

 

Källor:

Coachens 5 tips – så får du tillbaka magen i balans | Kurera.se

Inflammatorisk kost och IBS, Tidningen Hälsa

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare