Hur du får ett friskt och starkt hår

Hur du får ett friskt och starkt hår

Vill du få ett friskt och stark hår men du vet inte riktigt vart du ska börja? Vi har listat upp tips på hur du ska göra för att få friskt hår. 

Vitaminer 

Liksom så att vitaminer är bra för kropp och hud så älskar håret vitaminer. Här är några av de vitaminer som håret älskar. Vår produkt Berry Beautiful har vi tagit fram för att hjälpa till att stärka hår, hud och naglar och för att behålla hårets lyster. 

- Biotin: B-vitaminen som fåt ditt hår att växa 
- Zink: Med zink undviker du håravfall och får bättre färg och lyster
- E-vitamin: Ger håret lyster och påverkar hur snabbt det växer. 
- Järn: skyddar processen och håret genom växten. 

Vitaminer som finns i Berry Beautiful:

Lucuma: Rik på antioxidanter, kalium, betakaroten, järn, proteiner, fiber, zink och kalium
Nypon: Innehåller stora mängder C-vitamin och är också mycket rika på A-vitamin, E-vitamin, folat, kalcium, kalium, magnesium och antioxidanter. 
Baobab: Laddad med zink och koppar och även kalcium och kalium.
Blåbär: Innehåller vitamin C, E & B och mineralerna järn, magnesium och fosfor
Acai: Innehåller mycket omega-3 och och omega-6, vitamin A och E samt järn, kalium och kalcium.

Massera hårbotten

När du masserar hårbotten får du igång blodcirkulationen i och runt hårsäckarna, vilket leder till att håret som växer ut blir starkare. När du masserar hårbotten undviker du även håravfall.  

Klipp håret regelbundet

Klipp håret några cm varannan månad för att klippa bort eventuella skadade toppar. När du klipper bort det skadade håret känns håret redan friskt och håret mår mycket bättre. 

Använd ekologiskt schampo & balsam

Man måste ta om håret lika mycket på utsidan som insidan. Därför är det viktigt att tänka på vad man använder för hårprodukter, det finns en hel del ekologiska shampon och balsam som håret älskar. Ekologiska produkter innehåller natuliga ämnen från naturen och inte ämnen som torkar ut håret eller förstör hårets naturliga oljor. 

Underyourskin är eko shampon och balsam som är älskad av kunder och som jobbar som en detox för håret, vilket resulterar i att ditt hår håller sig rent längre mellan tvättarna Länk till deras produkter: Ekologiskt Detox Schampo & Balsam (underyourskin.se)

 

12 intressanta tips för starkt och friskt hår - Steg för Hälsa (stegforhalsa.se)

Sju vitaminer som får ditt hår att växa snabbare | Baaam

Ekologiskt Detox Schampo & Balsam (underyourskin.se)

 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare