Myter och sanningar om Hormonell balans

Myter och sanningar om Hormonell balans

Hormonell balans är nyckeln till att känna sig stark, energifylld och i synk med kroppen. Genom att göra välgrundade val när det gäller kost, träning och livsstil kan vi stödja våra hormoner på bästa sätt. Här kommer några myter och sanningar om hormonell balans:

Myt: Hormonell obalans är bara ett problem för kvinnor.

Sanning: Hormonell obalans påverkar både män och kvinnor, vilket kan ge symtom kan som sömnstörningar, trötthet, humörsvängningar och viktökning. Båda könen har olika hormoner som reglerar olika funktioner i kroppen, inklusive ämnesomsättning, energinivåer och reproduktiva systemet.

Läs mer om manlig hormonobalans 

Läs 3 tips för hormonell balans

Myt: En gång i obalans, alltid i obalans.

Sanning: Hormonell obalans kan vara tillfälliga och förändras över tid. Genom rätt åtgärder och livsstilsförändringar kan du hjälpa din kropp att återgå till en mer balanserad tillstånd.

Myt: Hormonell balans är enbart relaterat till könshormoner.

Sanning: Alla hormoner såsom östrogen, testosteron, sköldkörtelhormoner etc är alla viktiga för att skapa hormonbalans. Hormonella obalanser kan påverka allt från humör till ämnesomsättning.

Myt: Hormonella obalanser påverkar bara äldre människor.

Sanning: Hormonella obalanser kan påverka människor i alla åldrar. Ungdomar kan uppleva obalanser under puberteten, kvinnor kan uppleva dem under menstruationscykeln och både män och kvinnor kan påverkas av hormonella förändringar med åldern.

Myt: Endast medicin kan korrigera hormonella obalanser.

Sanning: Livsstilsförändringar som kost, motion, stresshantering och tillräcklig sömn kan spela en viktig roll i att återställa hormonell balans. Medicin kan vara nödvändigt i vissa fall, men det är inte alltid den enda lösningen.

Myt: Det är omöjligt att påverka hormonell balans genom kosten.

Sanning: Kost spelar en stor roll i hormonell balans. Att äta en näringsrik kost som inkluderar bra fetter, proteiner och fibrer kan hjälpa till att reglera hormonnivåer och minska inflammation.

Vår superfoodmix Hormone Harmony är en specialblandning på ekologisk superfood som bidrar till normala hormonnivåer, lugn och fokus. Denna mix stöttar även sköldkörtelns funktion och innehåller ashwagandha, lucuma, maca, kanel och gojibär.

 

Källor:
https://www.1177.se/Uppsala-lan/sjukdomar--besvar/hormoner/
https://werlabs.se/kunskapsbank/vanliga-typer-av-hormonell-obalans-hos-kvinnor/
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22673-hormonal-imbalance
Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare