Så hjälpte Superfood Maria att läka inifrån - 5 hälsotips

Så hjälpte Superfood Maria att läka inifrån - 5 hälsotips

Sedan tio år tillbaka har Maria Segergren haft problem med sin sköldkörtel och medicinerar för hypotyreos. En vanligt förekommande diagnos som bland annat påverkar ämnesomsättningen i kroppen och behandlas med Levaxin. 

-Jag har alltid stressat mycket vilket är en orsak till att jag fått problem med  sköldkörteln, säger Maria.

Som tillägg till det utvecklade Maria även uretrit, en plågsam inflammation i urinröret, liksom Raynauds syndrom, som i sin tur är ett svårbehandlat och relativt okänt symtomkomplex som karakteriseras av episodiska attacker av bleka, kalla fingrar eller tår, som ofta åtföljs med rodnad, svullnad och bultande smärta. I Marias fall var smärtan återkommande och ihållande.

-När det var som värst kunde jag inte göra någonting, säger Maria. 

-Jag var inte mentalt närvarande. Jag hade bara konstant ont. 

Något som bäst kan beskrivas som mental tortyr. När smärtorna under ett års tid eskalerade började Maria fundera på att sjukskriva sig. 

-När ingen har något svar. Det finns liksom ingenting värre, säger hon.

Orken började ta slut. Inte minst eftersom de få behandlingsformer som stod till buds var få och fysiskt påfrestande.

Vändningen kom en sömnlös natt när Maria läste om en kvinna i USA. Genom att ersätta kött, fisk, gluten och raffinerat socker med frukt och grönt hade hon fått livet tillbaka. Maria beslöt sig för testa. Det blev början till den förändringsresa som skulle leda till hennes passionsprojekt Superfood & berries – superfood i pulverform.

Vad är egentligen Superfood?

Superfood är ett samlingsnamn för extremt näringsrik kost rik på vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter. Mycket av det vi äter idag består av halvfabrikat och dolda tillsatser som påverkar och belastar kroppens organ på ett negativt sätt. Det krävs också mycket grundkunskaper för att kunna hitta rätt livsmedel på varuhyllan i vardagen.

Med Superfood & berries har Maria och hennes sambo Peter tagit fram en serie med ekologiska superfoods i pulverform som du enkelt blandar i smoothies, bowls och såser. Extremt näringsrika produkter som på olika sätt har en stark, läkande förmåga, vilket hon hoppas att fler ska upptäcka. Hon berättar om människor hon stöter på i olika stöd- och hjälpgrupper för uretrit, som i likhet med henne haft svårt att få hjälp och lindring.

-När det kommer till den här kroniska, långvariga problematiken, så är det väldigt svårt att få den hjälp man behöver, säger hon.

Naturligt läkande inifrån

Tanken med Superfood & berries är att det ska vara enkelt att sätta ihop de olika produkterna utifrån sina egna behov, så att man smidigt kan ge kroppen den näring och hjälp den behöver och även långsiktigt dra ned på mediciner.  För att ta fram de olika produkterna i sortimentet har Maria utgått från sina egna behov, läst och experimenterat. 

-Mycket av det har jag tagit fram för att jag själv behöver det, säger hon.

-Teorin bakom det här naturliga läkandet är ju att kroppen har belastats av olika saker utifrån hur vi lever.

En del i den processen är därför att se över helheten. För Maria blev det vägen till läkande.

-Och det är både emotionellt och kostmässigt, vad du stoppar i dig och så levnadsstilen, säger Maria.

Hon förstår att många människor initialt kan känna stress inför att utesluta delar ur kosten och understryker att det är en omställningsprocess. Själv äter hon numera helt vegansk kost med fokus på frukt, grönt, Superfood & berries och mycket vätska. Hon har sedan tidigare valt bort gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker.

-Det positiva i det här, som jag kan säga där jag står nu är ju att jag visserligen plockat bort en del, men också funnit en hel rad fantastiska maträtter, så jag saknar ingenting idag, säger Maria.

Som ett resultat av dessa förändringar mår Maria bra idag, alla smärtor är borta och hon har inga symtom på uretrit och har även kunnat dra ner på dosen Levaxin med över tre fjärdedelar. Hälsovinster som övertygat henne om att även många andra skulle kunna läka naturligt. 

Poängen här är att kunna sprida budskapet att kroppen har en stark förmåga att fixa och läka sig själv, om man ger den rätt förutsättningar, avslutar Maria.

Marias 5 bästa tips till bättre hälsa

  1. Maxa på med frukt och grönt i regnbågens färger.
  2. Komplettera din kost med Superfood som stärker och läker.
  3. Drick mycket vätska.
  4. Satsa på rena livsmedel utan tillsatser 
  5. Ta gärna bort helt eller dra ner på gluten, mejeriprodukter och socker

Vill du veta mer om superfood? Läs mer om Superfood & berries här!

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare