Ashwagandha

Ashwagandha

Känner du dig ofta stressad, trött och tappat ork att göra vardagssysslor? Då kan ashwagandha vara något för dig. En indisk ört som sägs motverka stress och återskapa mental balans.

Vad är ashwagandha?

Ashwagandha har en viktig roll inom den ayurvediska naturhälsan. Där har den använts i mer än 4000 år. Den sägs kunna öka kroppens motståndskraft, styrka och uthållighet inom naturhälsa.

Vad är ashwagandha bra för?

Det som är fascinerande med ashwagandha är att den anses hjälpa där det behövs. Inom Ayurveda kallas den för “den intelligenta örten”.

Det finns studier som sägs att Ashwagandha har kraft att stå emot stress. Vad som händer är att den normaliserar stresshormonet kortisol vilket medför att kroppen kan vila och återhämta sig. Detta kan bidra till olika hälsoförbättringar:

  • Du blir mer lugn

  • Muskelstyrkan ökar

  • Bättre fokus och minne

  • Sömnen förbättras

  • Känslomässig balans i kroppen

  • Bättre återhämtning och ork

  • Sexuell lust och funktion ökar

Happy

Har ashwagandha några biverkningar?

Så länge man följer den rekommenderade dosen så finns inga rapporterade biverkningar. Däremot om du är gravid eller ammar bör du dock avstå då man inte vet helt säkert hur det skulle kunna påverka fostret.

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och allra bästa.

Ekologiskt

Produkter som innehåller ashwagandha

Vi har två produkter som innehåller ashwaganda och det är Hormone Harmony och Berry Beautiful.

Hormone Harmony och berry beautiful

Smoothie tips

Beetroot smoothie

En färsk smoothie fylld med näring och vitaminer. Med Berry Beautiful superfood -blandning för att motverka sockersug, minska inflammation, sänka blodtrycket och stärka huden med hjälp av antioxidanter. Rödbetor är också fantastiska för hjärnans funktion eftersom den är full av nitrater som bidrar till mer syrerikt blod.

Beetroot smoothie

Yellow Harmony smoothie bowl

Vem älskar inte smoothieskålar. Fungerar när som helst på dygnet, är snabb att göra och packad med godsaker för kroppen. Dessutom mättar de precis som en vanlig lunch. Yellow Harmony är en perfekt lunch på en stressig dag eller som en lätt middag på kvällen (hjälper till att sova och motverkar stressreaktioner).

Yellow Harmony Smoothie

Very Berry Smoothie

En familjefavorit som passar både stora och små. Hemma använder vi den för att boosta kroppen före den kalla årstiden, eftersom den är laddad med vitaminer och antioxidanter. Berry Beautiful superfoodblandning är också utmärkt för att stärka huden och skapa en naturlig lyster.

Very Berry Smoothie

Good night drink

Svårt att sova? Prova en varm kopp Hormone Harmony. Det finns flera kliniska studier (se nedan) som visar att Ashwagandha hjälper mot både stress, sömn och att stärka sköldkörteln.

Good night drink

A de-stressing smoothie

En välsmakande smoothieskål som är perfekt för en stressig dag. Baserat på Hormone Harmony superfood mix som bland annat hjälper till att motverka kroppens stressreaktion, öka fokus och stärka sköldkörteln.

A de-stressing smoothie

Instead of a coffee

Försöker du minska på kaffe? Prova en kopp varm vegansk mjölk med Hormone Harmony - med 80% Ashwagandha. Ashwagandha används traditionellt i Ayurveda för att öka kroppens uthållighet, lindra symtom på trötthet och brist på energi plus öka det mentala välbefinnandet.

Instead of a coffee

Very Berry blueberry smoothie

En smoothie fylld med vitamin c och antioxidanter.

Very Berry blueberry smoothie

Studier

https://blog.priceplow.com/wp-content/uploads/2014/08/withania_review.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6255378/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23439798/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19789214/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26609282/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28471731/

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare