Hemmagjord granola

Värm ugnen till 170° C

  • 3 1/4 dl havregryn
  • 40 g pumpafrön
  • 75 g grovhackade nötter (t ex. mandel, hassel-, para-,
  • cashew- eller valnötter)
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm kanel
  • 1 krm havssalt
  • 1 msk kokosolja
  • ca 1 dl honung
  • 1 dl torkade tranbär, russin (eller små bitar av torkade
  • aprikoser)


Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom den
torkade frukten. Smält kokosolja och honung i en
kastrull och blanda detta grundligt med de torra
ingredienserna.

Fördela granola blandningen jämnt på en
bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 20-25
minuter. Efter 10 minuter, rör om granolan så att den
inte blir bränd. Några minuter innan det är klart,
placera även den torkade frukten i ugnen.

Låt granolan svalna. Ät upp den direkt eller förvara i en
lufttät burk.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända