Maria åt sig frisk med superfood

Maria har levt med hypotyreos i över ett decennium. För några år sedan eskalerade hennes hälsoproblem och hon fick diagnosen kronisk urinrörskatarr och Reynolds syndrom. Läkarna förslog nya och fler mediciner och olika behandlingar, men ingenting hjälpte. Då tog hon saken i egna händer och åt sig frisk.

När det var som värst var Maria rädd för att hon aldrig skulle bli frisk. Ingen läkare tycktes kunna hjälpa henne att bli av med sin värk och kunde inte heller förklara vad som orsakade hennes problem. Behandlingarna hjälpte inte och Maria ville inte äta mer mediciner. Istället började hon efterforska naturliga sätt att må bättre.

– Jag hittade en person som ätit sig frisk från sina problem och detaljerat beskrev sin resa. Det blev startskottet till min egen; jag hade inget att förlora, så jag bestämde mig för att prova. Inom kort gick jag över till vegansk kost och tog bort socker, gluten och mjölprodukter. Jag ökade kraftigt intaget av frukt och grönt genom dagliga gröna smoothies. Dessutom lade jag till råvaror med hög näringstäthet som hjälpte till att stärka och läka kroppen – så kallade superfoods.

Kunde kraftigt sänka sin dos
Sakta men säkert försvann uretriten och övriga resultat lät inte heller vänta på sig. Idag har Maria inga symptom på sin Reynolds och har dessutom kunnat sänka dosen på sin hypotyreosmedicin från 125mcg till 25mcg om dagen.

– Resultaten gjorde att jag läste på ännu mer och då hittade jag ett stort antal kliniska undersökningar om superfoods olika effekter på kroppen. Utifrån detta satte jag ihop en egen kostplan med flera olika superfood. Det var dock inte så roligt att fylla hela skafferiet med påsar med kosttillskott, så jag började göra mina egna blandningar. Tillsammans med hennes sambo Peter, föddes idén om Superfood & berries. 

Lanserar en ny kostplan
Idag har det gått strax över fem månader sedan Peter och Maria lanserade sina första produkter inom Superfood & berries. Produktserien inkluderar superfoodblandningarna Berry Beautiful, Detox Deluxe, Hormone Harmony, Health Haven och Protein Power. Alla har olika användningsområden och innehåller inga som helst tillsatser, vare sig socker eller smak- och färgämnen.

– Många är vana vid proteinpulver och powerbars som är fulla av sötningsämnen och smakar som en efterrätt; det gör inte våra blandningar. Istället har de en fräsch, naturlig smak, som kan vara lite ovan i början men som man snabbt lär sig att uppskatta. För att göra övergången lättare har vi en toppenbra receptblogg, med allt från friska smoothies och mumsiga scones till krämiga dressingar och superfoodglass, vilket gör det enkelt att inkorporera superfood i sin vanliga diet. Nu lanserar vi också en femdagars kostplan som är baserad på den mat jag själv ätit för att bli frisk, för andra som också vill äta sig till bättre hälsa.

Enkelt sätt att få i sig frukt och grönt
Maria betonar att superfoods inte är en snabbfix utan att det tar ett tag innan man ser resultat. Redan nu har de emellertid fått kontakt med kunder som mår bättre av att addera superfood till sin diet.

– En kund har liksom jag haft problem med sköldkörteln och har berättat att hon upplever en tydlig förbättring. Andra har hört av sig och berättat om minskade problem med magen och ökad energi. Det är dock inte bara människor med hälsoproblem som uppskattar superfoods – en av våra bästa kunder vill helt enkelt få i sig och sina barn mer frukt och grönt och ser detta som ett enkelt sätt att göra det på. Det är kort sagt ett naturligt sätt att må bra och ta hand om sin hälsa, avslutar Maria.

Sandra Ahlqvist, Storymedia.se

Produktpaket

Bästsäljare